Ce inseamna leasing operational?

Leasingul operational reprezinta transferarea dreptului de utilizare, al uneia sau mai multor autovehicule <<flota>>, unei companii/ persoane fizice autorizate/ persoane fizice, in conditiile achitarii unei rate lunare fixe care acopera toate costurile de functionare ale unei masini si servicii suplimentare ( Asigurari, Taxe si Impozite, Mentenanta).

Toate riscurile sunt preluate de catre firma de leasing operational, dand posibilitatea companiilor/ persoanei fizice autorizate/ persoanei fizice de a opta asupra dobandirii sau nu bunul la finalul perioadei.

 Cum functioneaza?

Parcul auto este externalizat partial sau total pentru o perioada cuprinsa intre 1-56 luni.

Singura responsabilitate a clientului este de a achita o rata lunara fixa, fara alte costuri suplimentare neplanificate.

 Cui i se adreseaza?

Produsul se adreseaza companiilor, persoanelor fizice autorizate, dar si persoanelor fizice interesate de eficientizarea costurilor cu parcul auto. Flota tinta are intre 1 si 200 autovehicule de pasageri sau comerciale.

 Beneficiile leasingului operational

Alegerea pachetului de servicii flexibil, adaptat nevoilor clientului.

Masinile destinate leasingului operational sunt achizitionate in concordanta cu preferintele si dorintele clientului.

Rata lunara include toate costurile financiare aferente achizitiei (impozitul anual, taxa de poluare, taxele de inmatriculare si de radiere)

Asigurare Casco si RCA

Politele de asigurare RCA si Casco sunt emise si reinnoite pe toata perioada contractului de catre firma de leasing operational.

In caz de dauna, clientul beneficiaza de:

  • asistenta 24/7 pentru deschiderea si administrarea dosarului de dauna, programarea masinii in service si efectuarea reparatiilor;
  • full service;
  • mobilitate pe tot parcursul imobilizarii autoturismului in service.
  • Taxe si impozite

In rata lunara de servicii sunt incluse : taxa de drum, inspectia tehnica periodica, asistent rutiera, autovehicul inlocuire pentru perioada in care masina dvs este indisponibila.

Mentenanta si anvelope

Toate reviziile si controalele preventive periodice sunt efectuate in service-uri autorizate, conform specificatiilor tehnice; Anvelopele autovehiculelor sunt schimbate in functie de numarul de kilometri si uzura admisa de producator. Serviciile de montaj si stocare a anvelopelor sunt de asemenea incluse.

Reparatii, replacement, servicii door to door

Reparatiile sunt asigurate in service-uri autorizate, iar pe perioada imobilizarii masinii in service se asigura o masina de inlocuire.

Dobanzi si alte taxe administrative

Se asigura monitorizarea numarului de kilometri si al gradului de uzura al autovehiculului pentru a se asigura functionalitatea in parametrii optimi, pe toata perioada contractului.

 Mai mult, ai parte de:

Rata lunara este o cheltuiala deductibila integral;
Creste capacitatea de finantare a firmei, autovehiculele nu mai sunt inregistrate in patrimoniul firmei.

Riscuri reduse

Toate riscurile financiare sunt preluate de catre firma de leasing;
Rata lunara este unica si fixa pe toata durata contractului, astfel încat Cash-flow-ul devine mai simplu si previzibil;

Flexibilitate

Contractele sunt ajustabile, putem modifica oricand: dimensiunea flotei, perioada de inchiriere si kilometrajul;
Confort si siguranta

Personalul calificat, sistemele informatice si calitatea serviciilor prestate, garanteaza reusita unui parteneriat eficent.

In rata lunara sunt incluse toate costurile financiare si un pachet complet de servicii;